UUDET TUULET PUHALTAVAT TALOJEN KULMILLA

Navigointi
Yritys
Isännöintipalvelut
Hr-palvelut
Taloushallintopalvelut
Yhteystiedot
Linkit
Palaute
Google
Pääsivu

HALUATKO, ETTÄ OMAISUUTESI ARVO SÄILYY?

Ennen asunto-osakkeen ostoa joudut todennäköisesti tutustumaan kiinteistönvälittäjän hankkimaan isännöitsijä-todistukseen. Se on keskeinen asiakirja, josta selviää osakehuoneiston tekniset ja taloudelliset tiedot. Ovatko isännöitsijätodistuksesta todennettavat asiat sinulle tuttuja? Tiesitkö myös sen, että isännöitsijätodistuksen voit pyytää myös muuta tarkoitusta varten pientä korvausta vastaan.

OMISTAJUUDEN ROOLIT

Osakehuoneiston ostaja toivoo edullista hintaa ja edellyttää realistista ja paikkansa pitävää korjaustarvearviota. Osakehuoneiston pitkäaikainen ja asunnossa asuva omistaja toivoo oikeaa tietoa, jotta osaa ennustaa asumis-kustannuksensa ja suunnitella taloutensa. Osakehuoneiston myyjä toivoo huoneistostaan hyvää myyntihintaa, vähäistä korjaustarvetta ja alhaiseksi arvioituja korjauskustannuksia. Meiltä saat puolueettomat vastaukset näihin kysymyksiin!

PALVELUN SISÄLTÖ

Selvitämme tilinpäätöksen luvut hallitukselle, osakkeenomistajalle tai ostajalle. Laadimme arvion taloyhtiön tilasta isännöitsijätodistuksen tietojen perusteella. Sovittaessa voimme toimia myös osakkeenomistajan avustajana yhtiökokouksessa. Palveluumme kuuluvat myös asiantuntijajäsenyydet eri taloyhtiöiden hallituksissa. Teemme myös asuntojen ja rakennusten rakennusteknisiä kuntoarvioita, ilmavuoto- ja kosteusmittauksia. Hoidamme myös korjaushankkeiden urakkakilpailutukset ja valvontatyöt.

Hallituksen vastuulle kuuluu myös 5-vuotis-kunnossapitotarveselvityksen teko ja sen vuosittainen päivittäminen, joiden tekemiseen saat teknistä apua rakennusalan asiantuntijaltamme. Taloyhtiönne käyttöön voidaan myös rakentaa nettisivut, joista selviää yhtiön tärkeimmät tiedoitettavat asiat.

OMAKOTITALOT

Isännöitsijätodistusta ei saa omakotitalosta. Sen kuntoa voidaan silti arvioida tekemällä rakennukseen rakennustekninen kuntoarvio. Siinä selvitetään aistinvaraisin havainnoin mahdolliset lähitulevaisuuden korjaustarpeet eri rakenneosien teknisiin käyttöikiin nojautuen sekä tutustuen rakennuksen korjaushistoriaan. Havaituista korjaustarpeista voidaan tehdä alustava kustannusarvio ja tarvittaessa korjaustyöselitys. Kuntoarviosta laaditaan kirjallinen raportti ja sen sisältämät rakennustekniset termit selvitetään asiakkaalle erikseen. Myös tontin rakennusoikeus, tontin omistussuhde ja mahdolliset rasitteet selvitetään.